Σχολικές βιβλιοθήκες

2022-11-01

Ο Νίκος Γκάτσος, ο τεράστιος ποιητής και στιχουργός μας ονειρεύονταν στο Χάρτινο Φεγγαράκι του σε μουσική του κορυφαίου μας Μάνου Χατζηδάκη μεγάλους μικρούς κόσμους. Κι από όλους τους στίχους του, οι πιο αγαπημένοι μας είναι ίσως ετούτοι:

«αν με πίστευες λιγάκι θα 'σαν όλα αληθινά».

Τι θα γίνονταν λοιπόν αν είχαμε πίστη στο ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακριβώς όπως τα φανταζόμαστε κι εστιάζαμε στο όραμά μας και την πραγματοποίησή του; Εμείς από την πλευρά μας και το φανταζόμαστε και το πιστεύουμε και το κάνουμε πράξη. Πιστεύουμε στ΄ αλήθεια πως ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος με την ανάγνωση καλών βιβλίων. Πιστεύουμε πως όλοι μαζί μπορούμε, ο καθένας μόνος του αλλά και όλοι μαζί, με τα μέσα που διαθέτουμε να βοηθήσουμε στο όραμα αυτό. 

Μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στα παραμύθια που θα τους δώσουν τα απαραίτητα ψυχικά όπλα να ανταπεξέλθουν και στις πιο απαιτητικές στιγμές της ζωής τους. Να τους δώσουμε πρόσβαση σε βιβλία που θα τους δώσουν σημαντικές γνώσεις και εφόδεια για όλη τους την ζωή. Θα μπορούν να πιάσουν στα χέρια τους βιβλία που τους μιλήσουν σε πολλές γλώσσες, που θα τις κάνουν δικές τους, με πιο σημαντική την γλώσσα της ψυχής τους. Να τους χαρίσουμε συντρόφους ζωής, τρόφιμα για το σώμα και το πνεύμα αλλά και βάλσαμο για κάθε χρήση.

Στις μέχρι τώρα δράσεις μας, έχουμε δωρίσει βιβλία μας:

σε Δημοτικά της Πρωτοβάθμιας και Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα

σε Δημόσιες, Δημοτικές και λοιπές Βιβλιοθήκες ιδιωτικής πρωτοβουλίας

σε βιβλιοθήκες ΔΗΠΕΘΕ

στο Χαμόγελο του Παιδιού

σε όσα παιδιά κρίναμε πως μπορούμε να ενισχύσουμε με βιβλία και αντικείμενα των Εκδόσεών μας

Επίσης μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια, συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα στα δικαιώματα των παιδιών για πρόσβαση στην εκπαίδευση και επιπρόσθετα χορηγούμε υποτροφίες στην εκμάθηση αγγλικών και γερμανικών.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε μια σειρά σημαντικών δραστηριοτήτων και διαγωνισμών για παιδιά και μεγάλους με κεντρικό θέμα το βιβλίο και την θέση του στον κόσμο μας και των κόσμο των παιδιών. Θα εγκαινιάσουμε μια δεύτερη σειρά συνεργασιών μας με ιδρύματα με σκοπό μεταξύ άλλων την προώθηση της φιλαναγνωσίας, αλλά και την κατανόηση της σημαντικότητας του καλού, ποιοτικού βιβλίου. Τέλος, μα ίσως και απόλυτα πρωταρχικό είναι για εμάς η επικοινωνία των περιεχομένων μας με όσο το δυνατόν περισσότερες αισθήσεις. Μια επιθυμία μας που την κάνουμε καθημερινά πράξη και στο εξής θα βρίσκεται στο προσκήνιο των δράσεών μας.

Ελάτε κι εσείς μαζί μας! Οι Εκδόσεις Λόγου Χάριν σας περιμένουν με βιβλία για όλες τις αισθήσεις, βιβλία αληθινά, βιβλία για τον άνθρωπο. Ακολουθήστε μας στα social media για να παρακολουθείτε τις δράσεις μας και γίνετε συνοδοιπόροι μας!

Στο Facebook -> https://www.facebook.com/charinlogou

Στο Instagram -> https://www.instagram.com/charinlogou

Στο LinkedIn -> https://www.linkedin.com/logou-charin

Στο Twitter -> https://www.twitter.com/charinlogou

Στο Tik Tok -> https://www.tiktok.com/charinlogou

Στο Tumblr -> https://www.tumblr.com/logou-charin-editions

Και πολύ σύντομα στο Pinterest!


Υ.Γ. Ένα αληθινό ευχαριστώ από την καρδιά μας.

Κείμενο: Πελαγία Θεοχάρη