ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το Μανιφέστο μας

  • Ζούμε στο τώρα και στο πάντα. Βλέπουμε, ακούμε, γευόμαστε, αγγίζουμε, ανασαίνουμε τις στιγμές, τις σελίδες, τα βιβλία, τα βιβλία τρόφιμα, τα βιβλία φάρμακα, τα βιβλία συνοδοιπόρους.
  • Πιστεύουμε στον άνθρωπο, τον δημιουργό, τον ασυμβίβαστο, τον ελεύθερο, τον πολίτη, τον ονειρευτή, τον ταξιδευτή.
  • Αλλάζουμε τους κόσμους και τους εαυτούς μας κάθε λεπτό, κάθε ώρα, κάθε μέρα στο καλύτερο για όλους.
  • Επικοινωνούμε με πράξεις, παιχνίδια, απόλαυση και γράμματα.
  • Προχωράμε, εξελισσόμαστε, νιώθουμε, φροντίζουμε τις ρίζες μας κι ανοίγουμε διάπλατα τα φτερά μας.
  • Μαθαίνουμε με ανοιχτό μυαλό και τις δέκα αισθήσεις μας. Απολαμβάνουμε τα απλά, τα καθάρια, τα όμορφα, συνθέτοντας και αφαιρώντας.
  • Είναι ο λόγος μας ποιητής, εικόνα, αρχή, λαλιά, αιτία, αναλογία, βεβαίωση, υπόσχεση, κίνητρο, αφορμή και σκέψη, αρχή μας στο τότε και το τώρα.

ΛΟΓΟΥ ΧΑΡΙΝ, βιβλία για όλες τις αισθήσεις. 

Το ταξίδι μας

Το ταξίδι μας ξεκίνησε στις 3 Μαρτίου του 2021. Κι επειδή «ο τρόπος που κάνεις ένα πράγμα είναι ο τρόπος που κάνεις όλα τα πράγματα», κάνουμε το κάθε τι αλλά και τα πάντα με αγάπη και πάθος.

Εκδίδουμε βιβλία παιδικά, παραμύθια δίγλωσσα, βιβλία εκμάθησης ξένων γλωσσών, εκπαιδευτικά, λογοτεχνικά, θεατρικά, αυτοβελτίωσης, ευζωίας και τέχνης με προδιαγραφές υψηλής ποιότητας και αισθητικής. Δημιουργούμε ημερολόγια, fine art πόστερς, κάρτες, πρωτότυπες χειροτεχνίες, διακοσμητικά, δώρα και παιχνίδια. Διοργανώνουμε παρουσιάσεις βιβλίων, εκδηλώσεις σχετικές με τις εκδόσεις μας, διαγωνισμούς. Προτείνουμε λύσεις και ιδέες ανάγνωσης, διδασκαλίας και φιλαναγνωσίας. Ενημερώνουμε για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της συγγραφής, της εκπαίδευσης και των εκδόσεων.

Αγαπημένη μας φράση είναι πως «αν θες να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, μα αν θέλεις να πας μακρυά πήγαινε με παρέα». Η δικιά μας παρέα είναι ήδη μεγάλη και πολύχρωμη. Και νοιώθουμε μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη για αυτό! Από την μια είναι η ομάδα μας, η οποία απαρτίζεται από καταξιωμένους διορθωτές, επιμελητές, μεταφραστές, γραφίστες, εικονογράφους, φωτογράφους, βιντεογράφους, ηθοποιούς, μουσικούς και επιστημονικούς συνεργάτες. Σύντομα μάλιστα καθώς μεγαλώνουμε θα μαθαίνετε όλο και περισσότερα για εμάς, τα έργα μας και τις δράσεις μας. Κι από την άλλη είστε εσείς. Που βρίσκεστε δίπλα μας σε αυτήν την πορεία. Σας ευχαριστούμε!

Έτσι, με μια μικρή παράφραση, μπορούμε να πούμε οτι

«Ποτέ δεν θα βαδίσουμε μόνοι πια».


Πελαγία Θεοχάρη | CEO Founder


Γεννήθηκα τον Αύγουστο του 1970 στην Λαµία. Εκεί ολοκλήρωσα την πρώτη μου επαγγελµατική εκπαίδευση και κατάρτιση στην δημοσιογραφία το 1989, την εποχή της πρώτης ελεύθερης ελληνικής ραδιοφωνίας. Εργάστηκα στο ιδιωτικό και δηµοτικό ραδιόφωνο Λαµίας περνώντας από όλα τα πόστα. Ακολούθησαν σπουδές τεχνικών πωλήσεων, marketing, δηµοσίων σχέσεων, ιστορίας, αρχαιολογίας, βυζαντινών και νεοελληνικών σπουδών. Για πάνω από τρεις δεκαετίες εργάστηκα ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών, υπεύθυνη σπουδών στην ιδιωτική πρωτοβάθµια και δευτεροβάθµια εκπαίδευση καθώς και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γερµανία. Εκπαιδεύτηκα σε τεχνικές εναλλακτικών θεραπειών, αρχές νευρογλωσσικού προγραµματισµού αλλά και σε τεχνικές αυτοβελτίωσης. Υπηρέτησα τον λόγο από διάφορες θέσεις εργασίας, συμμετέχοντας σε ανθολογίες αλλά και παίρνοντας μέρος σε διαγωνισμούς δημιουργών. Μα και ως ηθοποιός στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Charite, στο Θέατρο Ramba Zamba ως εθελόντρια στο μουσικό και θεατρικό εργαστήρι και στην ειδική θεατρική ομάδα στον χώρο του Kulturbrauerei πάνω από το ιστορικό Franz Club στο Βερολίνο. Παράλληλα τον εξύμνησα στην λογοτεχνία εκδίδοντας το πρώτο μου βιβλίο-αφιέρωμα στο όνομά του. Είμαι μέλος του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και του AGD (Allianz deutscher Designer). 

Ως εκδότρια εμφανίστηκα για πρώτη φορά το 2011 με την εφημερίδα BreakFree στο Χαλάνδρι. Είμαι μέλος του Ανεξάρτητου Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίων. Τον Μάρτιο του 2020 ίδρυσα το εργαστήρι Λόγου & Εικόνας "Wort & Bild" στο Βερολίνο κι έναν χρόνο αργότερα δημιούργησα τον μινιόν Εκδοτικό Οίκο "Λόγου Χάριν" στο Χαλάνδρι. Από τον Ιούνιο του 2020 κινούμαι µεταξύ Αθήνας, Βερολίνου και Λαµίας και είμαι πρόθυμη να ταξιδέψω οπουδήποτε χρειαστεί για τις ανάγκες σοβαρών συνεργασιών.